De stad Ohrid

ohrid-pano-2600-01

OHRID Eeuwige stad op de mystieke Balkan.

De magische heuvel van Macedonie. Het is een stad die oude en nieuwe tijden voor eeuwig verbindt. Het is een levende stad, 2400 jaar oud, opvolger van de stralende stad Lyhnid, stad vermengd met sporen van verschillende civilisaties. In Ohrid ligt eigenlijk de kultuur en geschiedenis van de republiek Macedonie in het klein. Als episcopisch centrum in de antieke tijden en later veruit bekend als bisdom van Ohrid door de eeuwen heen. In Ohrid liggen ook de wortels van het Macedonische Christendom, het wordt ook wel genoemd het Jeruzalem van de Balkan.

In deze stad is gevestigd, dankzij de aktiviteiten van St. Kliment Ohridski, vanaf het begin van de X eeuw en tot en met het eind van de XIV eeuw, de eerste slavische universiteit van Europa. Ohrid was het belangrijkste officiele centrum van de eerste Macedonisch/Slavische stad. Dit was het rijk van keizer Samuel. Ohrid is een inspiratie voor vele kunstenaars en intellectuelen wereldwijd bekend, zoals Grigor Prlicev ook wel genoemd tweede Homer: PERFEKTIONISME OF DOOD.

Ohrid is vandaag de dag een kultureel, geestelijk en toeristisch centrum van Macedonie.

Als een kroon op alle kostbaarheden is Ohrid en zijn meer, vanwege zijn kulturele en ecologische rijkdom van de wereld, beschermd door Unesco vanaf 1980.

De oudestad was omgeven door stadsmuren, en een strategisch kruispunt tussen de Byzanthynse en Romijnse keizerrijken. Het meer van Ohrid is ongeveer 4 miljoen jaar geleden ontstaan, als een gevolg van tektonische bewegingen. Het water is zo helder, dat het zicht geeft tot 21 meter. Met zijn excotische flora en fauna, is het meer een van de grootste biologische reservaten in Europa.

De vroegste wetenschappelijke onderzoeken van 1892 bewijzen dat het meer van Ohrid een van de oudste ter wereld is. Ohrid is op 5 september 1980 officieel uitgeroepen tot stad van Unesco. Samen met het meer van Ohrid vormen zij DE PAREL VAN DE BALKAN. De terrasjes in Ohrid zijn gezellig en u kunt er genieten van een drankje. 's Nachts kunt u een van de nachtclubs bezoeken met life muziek of een goede DJ.

In de zomer is Ohrid beroemd omzijn festivals.

Dit zijn 2 voorbeelden van devele festivals die Ohrid kent:

Volksdansfestival (Juli)De Zomer Van Ohrid festival (Juli/Augustus)

ohrid-400-02